Glas in lood Mandala Boeddha Binnen en buiten Geboortekaart Golffantasie Zendala


Mandalatekenen: Basiscursus


Mandalatekenen: Iets voor jou? Voor al degenen die naar eigen idee en vermogen willen tekenen en kleuren. De mandala biedt een geschikt kader om je expressie te laten stromen. Met behulp van een passer trek je een grote cirkel en plaatst een punt in het midden. De vrije ruime die er dan is vanaf het midden tot aan de buitenrand nodigt je als het ware uit om vrij te spelen met potlood. Het lijnenspel laat dan een structuur zien waar je vervolgens weer vormen in kunt gaan onderscheiden.

Houd je van meer structuur, dan kun je de open ruimte in de cirkel invullen met meerdere cirkels en hulplijnen. Aan de assen van de verschillende lijnen kun je figuren en vormen tekenen. Door kleur te geven aan het geheel gaat de mandala spreken en krijgt hij meer zeggingskracht. Wil je helemaal geen structuur en vrij werken? Dan begin je gewoon ergens en vul je de cirkel puur met kleuren in. Geheel gedachteloos en zonder vooropgezet plan.

Wat je eraan hebt Het zelf ontwerpen van een mandala en inkleuren geeft rust en ontspanning. En wanneer je mandala klaar is geeft het een beeld van jouw innerlijke beleving van het moment. Het resultaat is niet belangrijk, maar kan je wel een goed gevoel geven over jezelf waardoor je meer zelfvertrouwen ontwikkelt en trots kunt zijn op jezelf.

Meedoen Wil je meedoen, geef je dan op bij Mieke Verhooren: miekeverhooren@home.nl, tel. 043-3256523
Kosten €60,- voor 6 bijeenkomsten.
Start nieuwe cyclus: 13 september 2017
Tijd: woensdagochtend van 10.00 - 12.00 uur
Locatie: Romeinsebaan 299b 6215 SK Maastricht


Vervolgcursus: "In het teken van de Planeten"

In deze cursus maken we astrologische mandala's. Hierbij maken we gebruik van de informatie uit:
De elementen (aarde - water - vuur - lucht) die de verbindende bouwstenen zijn van de hele waarneembare schepping. Ze leveren de energie voor alles wat leeft.
De Dierenriem. Hier vinden we de basisvormen van energie bij elk teken. Elk mens heeft alle dierenriemtekens in zich. De verhouding is echter bij iedereen anders.
De planeten volgen hun eigen weg, maar zijn tegelijkertijd verbonden met de sterrenbeelden.
Als element, dierenriemteken en planeet in harmonie zijn, voelen we ons thuis. Omdat de elementen onze bouwstenen zijn, plaatsen we de planeten in het licht daarvan. En kunnen we zien waar er een raakvlak en wederzijdse beïnvloeding is met dierenriem en planeet via trilling.

Omdat we een serie mandala's maken vraagt dit concentratie voor een langere tijd. We associëren vanuit een planeet en proberen dit vervolgens in vormen, kleuren en woorden symbolisch weer te geven. Hierin kom je sterke en zwakke dingen van jezelf tegen, wat je zelfkennis kan vergroten als alles er mag zijn.

De cursus is voor mensen die de basisprincipes van het Mandalatekenen kunnen hanteren of de beginnerscursus hebben doorlopen.

Meedoen Wil je meedoen, geef je dan op bij Mieke Verhooren: miekeverhooren@home.nl, tel. 043-3256523
Aantal bijeenkomsten: 12
Start nieuwe cyclus: 5 september 2017
Tijd: woensdagochtend van 10.00 tot 12.00 uur
Locatie : Romeinsebaan 299 b 6215 SK Maastricht
Kosten €120,-
Docent: Mieke Verhooren


De zeven chakra's; een korte aanvullende cursus voor mandalatekenaars

Na de serie planeten en astrologische mandala's is het fijn om aansluitend een korte cursus mandala's te tekenen rondom de 7 Chakra's.

Chakra's zijn energiebronnen. Het woord Ckakra komt uit het Sanskriet en betekent eigenlijk wiel of schijf. Het Chakra-systeem vindt zijn oorsprong in het Hindoeïsme, zo'n vierduizend jaar geleden en de oudste teksten waar het woord chakra in voorkomt, zijn de Veda's.

Chakra's worden gezien als een soort wieltjes of draaikolken die door te draaien energie opnemen uit je omgeving of juist deze energie weer afgeven. Binnen de Oosterse filosofie gaat men er vanuit dat de mens naast het fysieke lichaam ook een energielichaam heeft. In het energielichaam lopen energiebanen die je verbinden met het energieveld van de kosmos. Ook om je lichaam lopen energiebanen, ook wel aura genoemd. Chakra's zijn verbindingsschakels tussen de jouw omringende energie en de energiebanen in je lichaam.

In deze cursus maken we mandala's vanuit de 7 chakra's. Iedere chakra heeft een eigen kleur en vorm En dat gebruiken we als inspiratiebron voor onze mandala.

Start: vanaf januari 2018
Locatie: Romeinsebaan 299b 6215 SK Maastricht. Tijd: 10.00 - 12.00 uur
Kosten € 60,- voor de hele cursus.
Wil je meedoen geef je dan op via de mail miekeverhooren@home.nl